Dr. Jadranka Kapusta-Merkler

  • Kardiolog

Dr. Jadranka Kapusta- Merkler diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1982. godine.
Obavezni pripravnički staž obavlja u KBC „ Sestre Milosrdnice“ a potom radi u domu zdravlja „ Ina“ kao liječnik obiteljske medicine. Specijalizaciju iz interne medicine provodi u KBC „Sestre Milosrdnice“, a specijalistički ispit polaže 1996. g.
Bavljenje kardiologijom započinje 1999. godine od kada radi u Poliklinici za prevenciju kardiovaskualnih bolesti i rehabilitaciju „ Srčana“. Užu specijalizaciju iz kardiologije završava 2004. g.

U svom svakodnevnom radu Dr. Kapusta-Merkler skrbi za veliki broj pacijenata s arterijskom hipertenzijom, koronarnom bolesti srca te bolestima srčanih zalistaka. Dosadašnjim radom i aktivnostima stjeće iznimna iskustva u primarnoj i sekundarnoj prevenciji kardiovaskularnih bolesti i hipertenzije.

Posebni interes i uže područje rada Dr. Kapuste-Merkler unutar kardiologije je neinvazivna dijagnostika, osobito ultrazvučna dijagnostika bolesti srca.

Sudjelovala je na velikom broju tečajeva trajnog usavršavanja iz područja kardiologije , skupova i kongresa iz područja ehokardiografije, srčanih aritmija, popuštanja srca, hipertenzije, valvularnih i koronarnih bolesti te primarne prevencije kardiovaskularnih bolesti.

Sudionica je i istraživač u više kliničkih farmakoloških multicentričnih studija. Aktivna je članica Radne skupine za ehokardiografiju i slikovne metode Hrvatskog kardiološkog društva. Osim HKD-a, Dr Kapusta –Merkler članica je i Hrvatskog društva za hipertenziju i aterosklerozu te Europskog kardiološkog društva.

Povezani članci

Preventivna kardiologija

Preventivna kardiologija jedinstvena je medicinska usluga koja obuhvaća dijagnostičke metode i preventivne terapijske mjere u trenutku kada je moguće značajnije reducirati  nepovratne promjene na kardiovaskularnom sustavu. Ovim pristupom otkrivamo poremećaje srca i krvnih žila u ranijim fazama. Naše posebno...

Pročitajte cijeli članak

Kako vrijeme utječe na naše srce?

Dolaskom jeseni i zime te padom temperature organizam doživljava promjene koje mogu utjecati i na rad srca. Vrlo često su niske temperature uzrok prvim tegobama i srčanim bolestima. Mnogi bolesnici koji imaju kronične bolesti ili se liječe zbog bolesti srca dožive pogoršanje...

Pročitajte cijeli članak

ABI indeks

ABI indeks (ankle-brachial pressure index) dijagnostički je parametar neizostavan u dijagnostici i probiru oboljelih od periferne arterijske bolesti. Riječ je o jednostavnom i jeftinom testu u klinički suspektne periferne arterijske bolesti, koji se sastoji od mjerenja sistoličkog tlaka na...

Pročitajte cijeli članak
liječnik izvodi ultrazvučni pregled

Fetalna ehokardiografija – ultrazvučni pregled i prenatalno praćenje ...

Srčane anomalije su jedan od najčešćih uzroka umiranja djece od 20. tjedna trudnoće do navršene prve godine života. Optimalan intrauterini nadzor kao i primjereno zbrinjavanje djece rođene s bolešću srca značajno poboljšava preživljavanje i kvalitetu života takve djece.

Pročitajte cijeli članak