Dr. med. Borka Božić, primarijus

  • Nefrolog
Dr. med. Borka Božić

Dr. med. Borka Božić diplomirala je studij medicine 1974.g na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon pripravničkog staža nastavlja raditi u Općoj bolnici Sisak na području interne medicine i nefrologije. 1981.g. završava specijalizaciju iz Interne medicine, a 1984.g. diplomira na postdiplomskom studiju iz područja nefrologije. Od 1988.g. doktorica Božić radi na Zavodu za nefrologiju i dijalizu Interne klinike Kliničke bolnice “Dubrava”.

Poseban interes u bogatoj kliničkoj praksi doktorice Borke Božić je ultrazvučna dijagnostika, osobito doplerska analiza krvnih žila. Godine 2000. diplomira i na postdiplomskom tečaju doplerske ultrazvučne dijagnostike bolesti krvnih žila te u svojoj subspecijalističkoj praksi osobitu pažnju polaže na doplersku analizu renalnih arterija. Subspecijalistički ispit iz Nefrologije uspješno završava 2003.g. Godine 2008. stječe kliničko zvanje primarijusa.

Osim bazične nefrologije i liječenja bolesnika metodama nadomještanja bubrežne funkcije posebno područje rada doktorice Božić predstavlja hipertenzija, posebno renovaskularna u timskom radu s urolozima i intervetnim radiolozima. Također, aktivni je sudionik i istraživač u više kliničkih studija provedenih u Kliničkoj bolnici „Dubrava“. Tijekom rada aktivno sudjeluje u djelatnostima Hrvatskog društvu za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju te Hrvatskom društvu za hipertenziju pri Hrvatskom liječničkom zboru.

Povezani članci

Ultrazvuk i color doppler bubrega

Ultrazvučnim pregledom bubrega dobije se uvid u anatomske strukture bubrega i njihove nepravilnosti, upalna stanja i tumori. Kako bi se točno isčitali nalazi potrebno je da je liječnik iskusan jer se često zna dogoditi da su nalazi često lažno pozitivni ili negativni. Kod...

Pročitajte cijeli članak