Dr. Pave Markoš

  • Gastroenterolog

Pave Markoš, doktor medicine, specijalist interne medicine, subspecijalist gastroenterologije i hepatologije, rođen 23.03.1980.godine.

Nakon završene osnovne škole i klasične gimnazije u Splitu, diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu 2004.godine.

Dobitnik dvije rektorove nagrade 1999 i 2001.godine te od strane dekana posebnog priznanja za uspjehe tokom fakultetskog obrazovanja.

Pripravnički staž odrađen na KBC-u Split, a potom 6 mjeseci zaposlen u HMP Split.

Od 2007 stalni zaposlenik Kliničkog bolničkog Centra Zagreb, na specijalizaciji iz Interne medicine koju završava 2011. godine, a potom i subspecijalizaciju iz gastroentreologije i hepatologije 2013.godine.

Od 2011 stalno radno mjesto u Centru Interventne gastroenterologije KBC-a Zagreb gdje svakodnevno radi na polju gastrointestinalne endoskopije te UZV-a sa više od 3000 raznih endoskopskih dijagnostičkih i intervencijskih procedura godišnje (gastroskopije, kolonoskopije, enteroskopija, UZV, kapsula endoskopija, ERCP). Vlada svim endoskopskim zahvatima koji se izvode u gastrointestinalnoj endoskopiji sa posebnim naglaskom na patologiju jednjaka, gdje kao najznačaniije izdvajam radiofrekventnu ablaciju Barrett jednjaka koju izvodi jedini u Hrvatskoj.

U više navrata educiran u inozemstvu iz polja gastrointestinalne endoskopije te upalnih bolesti crijeva i hepatologije.

Autor više poglavlja u knjigama iz područja gastroenterologije te aktivnu učesnik niza domaćih i međunarodnih kongresa kao slušač i aktivni predavač.

Član Hrvatskog gastroenterološkog društva te predsjednik Radne skupine za gastroskopiju koja je donijela smjernice izvođenja gastroskopije na razini Republike Hrvatske.

U procesu obrane doktorata na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Oženjen, otac troje djece.

Povezani članci

Preventivna kardiologija

Preventivna kardiologija jedinstvena je medicinska usluga koja obuhvaća dijagnostičke metode i preventivne terapijske mjere u trenutku kada je moguće značajnije reducirati  nepovratne promjene na kardiovaskularnom sustavu. Ovim pristupom otkrivamo poremećaje srca i krvnih žila u ranijim fazama. Naše posebno...

Pročitajte cijeli članak

Kako vrijeme utječe na naše srce?

Dolaskom jeseni i zime te padom temperature organizam doživljava promjene koje mogu utjecati i na rad srca. Vrlo često su niske temperature uzrok prvim tegobama i srčanim bolestima. Mnogi bolesnici koji imaju kronične bolesti ili se liječe zbog bolesti srca dožive pogoršanje...

Pročitajte cijeli članak

ABI indeks

ABI indeks (ankle-brachial pressure index) dijagnostički je parametar neizostavan u dijagnostici i probiru oboljelih od periferne arterijske bolesti. Riječ je o jednostavnom i jeftinom testu u klinički suspektne periferne arterijske bolesti, koji se sastoji od mjerenja sistoličkog tlaka na...

Pročitajte cijeli članak
liječnik izvodi ultrazvučni pregled

Fetalna ehokardiografija – ultrazvučni pregled i prenatalno praćenje ...

Srčane anomalije su jedan od najčešćih uzroka umiranja djece od 20. tjedna trudnoće do navršene prve godine života. Optimalan intrauterini nadzor kao i primjereno zbrinjavanje djece rođene s bolešću srca značajno poboljšava preživljavanje i kvalitetu života takve djece.

Pročitajte cijeli članak